Ce este greutatea volumetrică, dimensională sau cubică?

Greutatea volumetrică, cunoscută și sub denumirile de greutate dimensională sau greutate cubică, reprezintă mărimea unui colet, adică spațiul pe care acesta îl ocupă.


Greutatea volumetrică este folosită de transportatori pentru a determina greutatea care determină costurile de expediere.


Atentie!! Cu cât volumul este mai mare, cu atât greutatea volumetrică este mai mare. Dar dacă greutatea reală este mai mare decât greutatea volumetrică, atunci transportatorii folosesc greutatea reală.


Cum se calculează greutatea volumetrică?


Colete.ro vă arată modul de calcul și avantajul unei greutăți volumetrice cat mai mici


Astfel, greutatea volumetrică a coletului dumneavoastră este calculată inmultind dimensiunile coletului și impartind la un divizor.Pentru a putea calcula, trebuie să știți ce divizor de greutate folosește curierul ales, deoarece acesta diferă de la compania la companie.


Cel mai comun divizor este 5000 sau 139 pentru sistemul de măsură imperial, asa că il vom folosi in calculele de mai jos.


Pentru a calcula greutatea volumetrică a unui colet, înmulțiți lungimea cu lățimea cu înălțimea și împărțiți-o la divizorul greutății volumetrice.


Spre exemplu dacă aveți o cutie care are 35 cm x 25 cm x 14 cm și transportatorul pe care l-ați ales folosește divizorul de 5000 pentru calculul greutății volumetrice, greutatea volumetrică este de 35x25x16 = 14000/5000 = 2.8 Kg.


Pentru sistemul imperial se aplică același principiu. Dacă aveți o cutie care măsoară 15 in x 10 in x 6 in, doar înmulțiți aceste valori și împărțiți-le la 139. Astfel veți obține o greutate volumetrică de 7 lb.


Pot reduce greutatea volumetrică?


Da, se poate face acest lucru! Spre deosebire de greutatea reală a coletului, se poate reduce greutatea volumetrică alegând un colet mai mic sau prin comprimarea produselor trimise.


O valoarea mai mica a greutății volumetrice va reduce costurile de expediere.